Mitől kerül a hírlevelem a feliratkozóm spam mappájába?

Mitől kerül a hírlevelem a feliratkozóm spam mappájába?

Mi is az e-mail? Nem más, mint egy elektronikus levél. A levelek, csomagok postai úton való kézbesítésére is létezik szabályozás, hogy pl. milyen formai, súlybeli és dimenzióbeli értékeken belül kell az adott levélnek mozognia. A posta intézményének fennállása óta volt rengeteg próbálkozás, ügyeskedés, ami az aktuális szabályozást próbálta kijátszani, így változott folyton ez a szabályozás és általa maga a postai levelezés és csomagfeladás szokásai.

Például Amerikában történt az eset 1914-ben, amikor is méheken és rovarokon kívül minden egyéb állat feladása postai küldeményként tiltott volt, az aktuális súlyhatár pedig 23 kg volt csomagonként.
May Pierstorff szülei ezt a szabályozást játszották ki, amikor a súlyhatárba éppen beleférő kislányukat adták fel postán a nagyszülőkhöz, mert nem volt pénzük vonatjegyre. :)

Nem ez volt az egyetlen eset: 1849-ben egy afro-amerikai rabszolga a posta segítségével szökött el Virginiából, amikor is egy ládában csomagként feladta magát oda, ahol nincs rabszolgaság. Némi élelemmel és innivalóval felszerelve megkezdődött a mintegy 27 órás utazás csomagként, amíg Henry Brown megérkezett Philadelphiába, mint szabad ember. :)

A hírlevélküldésnek, illetve az e-mail küldésnek is megvannak a maga szabályozásai, aminek ha nem felelnek meg a leveleink, bizony SPAM-ként végezhetik. Ez igaz a saját fiókunkból kiküldött magán e-mailektől kezdődően a különböző hírlevélküldő rendszerekkel tömegesen küldött levelekig egyaránt.

Bizonyos jellemzőket mi magunk tudunk ellenőrizni még éles levélküldés előtt, hogy vajon miként reagálnak majd a különböző levelezők (levelező szerverek) az e-mail-ünkre.
Erre kínál egy remek eszközt a www.mail-tester.com!

Legenerál egy e-mailcímet, ahová, ha elküldöd a tesztelni kívánt (hír)leveled, akkor visszakapsz róla egy elemzést. Ha maga az e-mail vagy a szerver már gyanús valamiért, akkor pontos tanácsot is kínál, hogy milyen módosításokat kell elvégezned, hogy javíts a leveled esélyein.

Fontos megemlíteni, hogy a nagyobb levelező szerverek ezen felül még más szempontokat is vizsgálnak (pl.: hogy az adott küldőtől milyen arányban szokott leveleket megnyitni a címzett, stb.).
Tehát a www.mail-tester.com által tökéletes levél is végezheti még egy SPAM mappában, de ha ezt egy saját, szabályos gyűjtésű listára küldjük ki, úgy jó eséllyel nem lehet probléma.

Összegezve: a www.mail-tester.com egy remek eszköz, minden kampány előtt használjuk magunk is.