Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin fiókok együttes kezelése egy felületen

Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin fiókok együttes kezelése egy felületen

Akik aktívan folytatnak kommunikációt a weboldalunkon kívül egyéb social hálózatokon, netán egyszerre több fiókot is kezelnek, azoknál előbb-utóbb körvonalazódik az igény, hogy milyen jó lenne, ha nem kéne külön bejelentkezni, kijelentkezni, telefonra app-ot leszedni, és 4-5 felület vagy alkalmazás között ugrálni ahhoz, hogy egy új referenciafotót, vagy egy gondolatot minden fiókon meg tudjunk osztani egyetlen felületről.

Nem beszélve azokról a feketeöves online felhasználókról, akik előre időzítik facebook bejegyzéseiket, és teszik ezt akár több facebook-oldalon is. Milyen királyság lenne ezt egy helyről mendzselni és átlátni. Előre időzíteni a bejegyzéseket twitter-re, facebook-ra, instagram-ra, linkedin-re párhuzamosan és úgy elmenni nyaralni, hogy a folyamatos online kommunikáció nem szenved csorbát.

Az évek során mindig voltak és lesznek is új alkalmazások, opciók, szoftverek. Most teljesen szubjektív alapon bemutatom, hogy én mit használok erre a célra, hogyan lyukadtam ki ide.
A weboldal készítés egy nulladik lépcső, ezután jön a marketing és a rendszeres kommunikáció, amely során rengeteg időt tudunk megspórolni hatékony eszközökkel.

Először is szinte minden social felületnek megvan a saját kis pro alkalmazása vagy felülete, ahol külön-külön is el lehet érni ezt a funkciót. Pl.: Instagram - Latergramme, Twitter - Twittimer, Facebook - Facebook Pages Manager, stb.

Kezdeti időkben nagyon tetszett a Tweetdeck. Induláskor, ahogy a nevében is benne van, főként a twitter-re fókuszált, de be lehetett állítani benne több facebook fiókot is, foursquare fiókot, volt asztali alkalmazása és mobil applikációja is, remekül kezelte a hashtag-eket, saját beépített link-rövidítője és kattintásmérője is volt. Imádtam. Nagy sikere volt néhány konkurenssel a farvizén, mint pl.: Seesmic. A sikerre felfigyelt maga a Twitter is, és 2011-ben meg is vásárolta, majd "visszabutította", hogy főként csak tweet-elésre lehessen használni. Gyorsan kiábrándultam belőle, be kellett érni egyéb alkalmazásokkal, mígnem több innováció egybeolvadásából (pl.: a korábban említett Seesmic) elkezdett fejlődni a Hootsuit. És el is értünk a megfejtéshez: Hootsuit.


Vannak előnyei, hátrányai, lehet egyeseket megoszt a vélemény, de én most 2016-ban rengeteg kapacitást és időt spórolok vele, nem utolsó sorban kezdem általa élvezni a social kommunikációt, és jól át is látom, egyetlen felületen.

A számomra szimpatikus előnyei, amit máshol nem találtam meg: párhuzamosan több facebook oldalt is bele tudok integrálni, ha post-olok,  egy kattintással be tudom állítani, hogy akár több facebook oldal is kitolja ugyanazt a bejegyzést. A facebook oldalak kezelésnél ma már elengedhetetlen funkció  a bejegyzések időzítése. Ez is elérhető úgy, hogy egy átlátható felületen látom pontosan mikor mi fog történni, akár több facebook oldalon is, illetve a letűnt kampányokat és időzítéseket is jól látom egy naptár nézetben. Az időzítésnél olyan opciókat is kínál, amit a facebook nem... pl. maga "okoskodja" ki, hogy mikor a legcélravezetőbb közzétenni az adott bejegyzést, és akkorra be is időzíti. Egy képernyőn látom az összes social felületem (most pl.: 3 facebook oldal, 2 twitter és 2 instagram fiók ), és még sorolhatnám. Amennyiben kedvet kaptatok, javaslom a kipróbálást. Egy fél napi "játszadozásba" belekerül, míg kezesbáránnyá alakul, de ezt a fél napot sokszorosan vissza fogod nyerni a használatával, ezt garantálom.

(Félreértés ne essék, itt a felhasználói fiókok és az oldalak hatékony menedzselésére vonatkozó funkciókról van/volt szó. Nem összekeverendő a fizetős (facebook, instagram) kampányok kezelésére használatos felületekkel.)